عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : سه شنبه 12 شهريور 1392
بازدید : 532
نویسنده : علی طلعتی باغسیاهی

اصول آموزش به دانش آموزان دچار ناتوانی در یادگیری ریاضیات :

برای یادگیری ریاضیات اصول کلی مشخصی وجود دارد که رهنمودهایی برای آموزش موثر آن در اختیار ما قرار می دهد . اصولی که در اینجا بحث می شود عبارتند از تدریس بیش نیازها ، تدریس از مفاهیم عینی تا مرحله ی انتزاعی ، فراهم آوردن فرصت ها و زمان هایی برای تمرین ، تعمیم مفاهیم و مهارت های آموخته شده ، کار کردن متناسب با نقاط قوت و ضعف دانش آموز .

تدریس مفاهیم ریاضی

طبقه بندی و گروه بندی :

1 ) بازیهای مربوط به طبقه بندی : اشیایی در اختیار دانش آموزان قرار بدهید که فقط یکی از ویژگیهای آنها مثلا رنگ یا جنس متفاوت داشته باشند سپس از آنها بخواهید که این اشیا را در دو گروه طبقه بندی کنند 2 2) جور کردن و طبقه بندی کردن : اولین قدم برای آموزش مفاهیم عددی توانایی متمرکز شدن بر یک شئ خاص و تشخیص آنهاست . از دانش آموزان بخواهید میان مجموعه ایی از اشیا شئ خاص را پیدا کنند

ردیف کردن :

1 ) ترتیب ردیف و ارتباط های آنها : وقتی مفهوم ترتیب را درس میدهید می توانید از دانش آموزان بخواهید عددی را که بعد از 6 می آید و یا فبل از 5 را بگوید یا می توان اولین و آخرین و یا سومین شئ را نشان دهد .

2 ) محورهای اعداد : محور اعداد عبارت است از زنجیره ایی از اعداد که خطز مستقیمی را تشکبل می دهد و به دانش آموزان اجازه می دهد مستقیما محاسبه را لمس کنند .

3 ) بازیهای الگو دار : از دانش آموزان بخواهید که با انتخاب شئ بعدی از ردیفی که آغاز کرده اید الگوها را کشف کنند .

4 ) ارتباط بین اندازه طول : از دانش آموزان بخواهید که اشیایی در اندازه های گوناگون را با هم مقایسه کنند .

 

 

تدریس مهارتهای ریاضی

1 ) تدریس مهارت های پایه : بسیاری از مشکلات حساب ناشی از کمبود هایی است در زمینه مهارتهای محاسباتی پایه است . مثلا نقص در فراگیری عوامل کلامی فضایی ، ادراکی یا حافظه ایی که باید مورد بررسی قرار بگیرد .

2 ) جمع : جمع کردن روشی کوتاه برای شمارش است . عمل جمع کردن ا می توان به صورت جزء به علاوه جزء مساوی است با کل تصور کرد . نمادهای مهمی که باید یاد گرفته شود عبارتند از : + جمع کردن یا روی هم گذاشتن ، = مساوی یا همان بودن ملنند سایر حیطه ها اینجا نیز از ابتدا از اشیای عینی استفاده کنید سپس از کازتها و مجموعه های نمایانگر اعداد و نهایتا از جملات عددی به همراه اهداد تنها استفاده کنید .

3 ) تفریق : پس از آنکه دانش آموزان در جمع کردن پایه محکمی پیدا کردند می توان آنها را با تفریق آشنا کرد . دانش آموز مجموعه ایی از اشیا را روی میز میگذارند و سپس تعدادی از آنها را برمیدارند چند تا باقی می ماند . سپس می توان از کارت ها به همراه مجموعه ها استفاده کرد . با استفاده از یک کارت با یک مجموعه ی 2 تایی و یک کارت با یک مجمو عه ی 4 تا 6 تایی را بسازید . به دانس آموزان بگویید هنگامی که کار تها را در کنار هم باشند می توان مجم.عه ایی 6 تایی را داشت . مجموعه ی 2 تایی را بردارید و از دانش آموز بخواهید که بگوید چند تا باقی مانده است .

 

4 ) ضرب : بسیاری از دانش آموزان دارای ناتوانی در یادگیری عمل ضرب هستند این دانش آموزان تا مانی که تسلط کافی به اعمال ضرب پیدا نکنند نمی توانند عمل تقسیم را یاد بگیند . ضرب روشی کوتاه برای جمع کردن است ، به جای جمع کردن 2 + 2 +2 = 6 دانش آموز می تواند یاد بگیرد 2 *3 = 6 . تفریق پیش نیاز ضرب نیست و دانش آموزی که در عمل تفریق مشکل دارد می تواند عمل ضرب را به خوبی یاد بگیرد .

5 ) تقسیم : این مهارت محاسبه ایی مشکل ترین مهارت در ریاضیات این مقطع به حساب می آید . عملیات تقسیم پایه دانش عملیات ضرب است چندین روش برای انجام عمل تقسیم وجود دارد .

تدریس حل مسئله

 

هدف نهایی آموزش ریاضی به کارگیری مفاهیم و مهارت ها برای حل مسئله است . راهبردهای موثر برای تدریس حل مسئله و به کارگیری آن در مورد دانش آموزان دچار ناتوانی های یادگیری شامل موارد زیر است :

1 ) صورت مسئله های کلامی : از صورت مسئله هایی استفاده کنید که مورد علاقه ی دانش آموز است .

 

 

2 ) طرح مسائل به صورت شفاهی : این کار ویژه در مورد دانش آموزان که با مشکل خواند مواجه هستند اهمیت خاصی دارد .

3 ) تقویت کننده های دیداری : برای روشن شدن مسئله نشان دادن راه حل ها و تایئد جواب ها می توان از اشیای عینی استفاده کرد .

4 ) ساده کردن : از دانش آموزان بخواهید که اعداد کوچک تر و ساده تری را جایگزین اعداد پیچیده تر و بزرگ تر مسئله کنند .

5 ) بازگو کردن : از دانش اموزان بخواهید با کلمات خودشان مسئله را نعریف کنند .

6 ) مسئله های تکمیلی : مسئله های کتاب درسی را با مسئله های که متناسب با تجربیات کلاسی باشند تکمیل کنند .



مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








<-Text1->

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان بهشتیان روی زمین و آدرس talati55.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 17
بازدید ماه : 140
بازدید کل : 185726
تعداد مطالب : 44
تعداد نظرات : 15
تعداد آنلاین : 2


RoozGozar.cOm--->

كد موسيقي براي وبلاگ

RSS

Powered By
loxblog.Com